tisdag 2 september 2014

Pasta med grönt i gräddig sås

Pasta med broccoli och haricots verts i gräddig sås.
Detta är en krämig pasta som går lätt och snabbt att tillaga. Perfekt en stressig vardag.

Ingredienser:
1 msk olja
 ca 200g haricots verts färska eller frysta
½ broccoli alternativt 5-6 frysta buketter
1 rödlök
1 stor klyfta vitlök
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 dl riven ost, gärna lagrad med lite smak
salt, peppar och paprika pulver

1. Stek löken i oljan tills den mjuknat. Skölj och skär broccoli och haricots verts i stora bitar. Lägg i broccoli, haricots verts och pressa i vitlöken i stekpannan. Stek ihop ett par minuter.
2. Häll på matlagningsgrädde och mjölk. Krydda och låt det koka ihop ca 10 min.
3. Koka pasta enligt anvisningen på paketet. Häll av i durkslag och lägg i en skål och häll över såsen. Blanda ner osten och servera genast.

Jag serverade en enkel sallad på 2 tomater och 1 avocado till med några droppar balsamvinäger, olivolja och salt.

Passade bra med syran från vinägern till den gräddiga mastiga pastasåsen.  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar