Spenatsoppa med kokta ägghalvor är matigt, billigt, supernyttigt och framför allt väldigt gott.
För mig har det en viss barnslig tjusning att koka och äta spenatsoppa. Det var en av mina favoriter på dagis och tycker fortfarande att det är väldigt gott.
Spenat har ett högt järninnehåll och är rikt på B vitaminer så denna soppan kan man äta med gott samvete.
Soppan är dessutom en lågkalori soppa och passar bra till 5:2 dieten.
Ingredienser:
1 msk olja
1 gul lök
ca 10 cm purjolök
1 dl hackad gräslök
600g hackad fryst spenat
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
8 dl vatten
salt, peppar och riven muskotnöt
Kokt ägg till servering
1.Hacka och stek lök och purjolök i oljan i en kastrull.
2. Lägg i den frysta spenaten, gräslöken och 1 dl av vattnet och låt spenaten tina på medelvärme.
3. Pudra över vetemjölet och tillsätt resten av vattnet och buljongtärningarna. Koka upp och låt koka på låg värme under lock 10 min. Häll i grädden och krydda med salt, peppar och muskotnöt och koka upp igen innan servering.
Räkna ett ägg per portion.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar