Ibland är det så himla gott med lite "snabbmat" fast jag gör den nästan alltid hemma om tid finns.
Jag har provat lite olika sätt att göra min falafel och tycker att detta receptet är det bästa.
Ingredienser falafel;
1 potatis
350g kokta kikärtor
1 liten gul lök
2 klyftor vitlök
½ dl hackad persilja
2 ägg + skorpmjöl till panering
olja
spiskummin, salt, peppar och cayennepeppar
ev. lite vetemjöl eller potatismjöl
1. Koka potatisen i saltat vatten.
2. Kör kikärtor med stavmixer eller i matberedare till en jämn smet.
3. Riv löken fint på rivjärn och blanda med kikärtorna. Pressa i vitlöken och blanda i persiljan. Mosa i potatisen, krydda och rulla till bollar. Smeten ska vara fast så om den är lös tillsätt lite vetemjöl eller potatismjöl.Låt smeten vila en stund innan stekning.
4. Rör sönder ett äggen i en djup tallrik och häll upp skorpmjöl i en annan djup tallrik. Dubbelpanera bollarna.( doppa i ägg sen skorpmjöl sen ägg sen skorpmjöl igen.)
5. Stek i rätt mycket olja tills de fått fin färg och blivit frasiga utanpå.
Ingredienser couscous;
3 dl couscous
3 dl vatten
1-2 tsk tomatpuré
1 msk olja
salt
Koka upp allt utom grynen och ta av från värmen. Häll i grynen i det heta vattnet och låt stå under lock. Rör med gaffel efter 5 min för att få couscousen fluffig.
Ingredienser vitlöksås;
2 dl cremefraise
1 rågad msk stark ajvar
1 klyfta vitlök
salt och peppar
Blanda alla ingredienser och pressa i vitlöken.
Servera med lite fräscha grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar