måndag 29 september 2014

pasta con sala cruda- spagetti med färsk grönsakssås

Detta är en rätt som är enkel och full av smak. 
Jag led av grov idétorka i köket och tittade runt och hittade en spansk kvinnas hemsida som hade enkla recept med rena smaker och jag bestämde mig för att provlaga hennas mat.
Där efter har jag byggt om receptet efter mina smaklökar. Såsen ska göras några timmar innan för att smakerna ska hinna blandas.
Min 1-åriga son åt spagetti så vi trodde det skulle komma ur öronen på honom.
Ingredienser:
½ gul paprika
15 romantika tomater eller annan körsbärstomat med mycket smak
½ dl olivolja
2 vitlöksklyfor
20- 25 basilikablad
salt och nymald svartpeppar

Skölj rensa och finhacka grönsakerna och lägg i en skål. Häll över oljan och salta och peppra. 
Låt såsen stå och dra några timmar i rumstemperatur.

Koka spagetti enligt anvisningen och häll över såsen. 

Bon Appetite!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar