Biscotti är italienska skorpor som är gräddade två gånger. Det tar lite tid att baka men de är lätta att göra och de håller länge.
De är goda att doppa i kaffet och passar utmärkt att ha i skafferiet för att plocka fram vid väntat eller oväntat besök.
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
2 msk mald kanel
1 ½ dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl grovt hackad mandel
1. Smält fettet i en kastrull. Stöt kanelen med lite av sockret i en bunke och häll på matfettet. Låt svalna.
2. Rör ner äggen ett i taget och blanda sen i sockret.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Hacka mandel och häll det i äggblandningen. Häll på mjölet lite i taget och arbeta till en deg.
4.Sätt ugnen på 175c.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i 4 bitar och rulla varje bit till en längd lika lång som bakplåten är.
5.Grädda mitt i ugnen ca 15min. Ta ut och låt svalna något.
Sänk värmen i ugnen till 100c.
6. Skär varje längd i ca 10 skorpor snittade på tvären. Ställ skorporna med snittytan uppåt på plåten i ugnen. Baka 1 timme och vänd på kakorna efter halva tiden.
Låt ugnsluckan så lite på glänt.
Förvara i en lufttät behållare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar