tisdag 23 september 2014

Knapriga kanelbiscotti

Biscotti är italienska skorpor som är gräddade två gånger. Det tar lite tid att baka men de är lätta att göra och de håller länge. 
De är goda att doppa i kaffet och passar utmärkt att ha i skafferiet för att plocka fram vid väntat eller oväntat besök.
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
2 msk mald kanel
1 ½ dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl grovt hackad mandel

1. Smält fettet i en kastrull. Stöt kanelen med lite av sockret i en bunke och häll på matfettet. Låt svalna.
2.  Rör ner äggen ett i taget och blanda sen i sockret.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Hacka mandel och häll det i äggblandningen. Häll på mjölet lite i taget och arbeta till en deg. 
4.Sätt ugnen på 175c.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i 4 bitar och rulla varje bit till en längd lika lång som bakplåten är. 
5.Grädda mitt i ugnen ca 15min. Ta ut och låt svalna något. 
Sänk värmen i ugnen till 100c.
6. Skär varje längd i ca 10 skorpor snittade på tvären. Ställ skorporna med snittytan uppåt på plåten i ugnen. Baka 1 timme och vänd på kakorna efter halva tiden.
Låt ugnsluckan så lite på glänt.

Förvara i en lufttät behållare.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar