Gazpacho är en spansk grönsakssoppa som serveras kall med lite hackad gurka och paprikabitar.
Fantastiskt gott och svalkande en varm sommardag. Denna soppan är en lågkalorisoppa och passar när man äter efter 5:2 dieten. Man kan äta en skål till lunch och en till middag utan att känna dåligt samvete eller överskrida 500kcal.
Soppan ska vila minst en timme i kyl gärna lite längre.
Ingredienser;
7 tomater, ca 800g
2 vitlöksklyftor
1+ ½ gurka
1 dl färsk hackad basilika
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
6dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
½ tsk socker
½ röd paprika
salt och peppar
1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Lägg tomaterna i kokande vatten till skalet spricker och kan lätt dras av ca ½ minut.
2. Skala och dela en gurka på längden och kärna ur den. Skala vitlöken.
3. Lös buljongtärningarna i vattnet. Kan behövas värmas upp lite.
4. Lägg vitlök, gurka, tomat, basilika, olivolja, buljong, socker,salt,peppar och vinäger i mixern och kör till en slät soppa. Ställ i kyl minst en timme.
5. Hacka den ½ gurkan och paprikan till små bitar som läggs i vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar