Festmåltid på mindre än 30 minuter.
Från vänster, melon och vindruvssallad, färskost med chili och vitlök,tomatsallad, currystekta grönsaker, gurksallad och kikärtssallad med hackad basilika.
Ibland vill jag festa till middagen lite extra. Älskar mat som man kan sitta och plocka med och prata om världsliga problem över ett glas gott rödvin.
Maten behöver inte alltid ta lång tid för att vara god.
Chili och vitlöksfärskost
1 pkt färskost (200g)
1 stor klyfta vitlök
½ röd chili
salt
Skölj och kärna ur chilifrukten. Finhacka vitlöken och chilin och blanda med osten. Salta efter smak. Gör gärna denna i förväg så att den får stå och dra åt sig smakerna några timmar före servering. Passar även väldigt bra till grillat.
Tomatsallad
2 tomater
1 msk balsamvinäger
1 msk olivola
½ dl hackad gräslök
salt
Skär tomaten i tunna klyftor eller skivor. Blanda alla övriga ingredienser och häll över tomaterna.
Gurksallad
ca 10cm gurka
2 msk cremefraise
1 tsk majonnäs
½ dl hackad dill
salt och peppar
Skär gurkan i små bitar och blanda i alla andra ingredienser.
Kikärtor med citron och basilika
1 liten burk kikärtor (130g)
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
ca 7 blad basilika
salt och italiensk salladskrydda
Skölj kikärtorna i rikligt med kallt vatten.
Hacka basilikan och blanda alla ingredienser.
Melon och vindruvssallad
1/4 piel de sapo melon
5 gröna druvor
1/4 lime
1- 1½ tsk flytande honung.
Skala och skär melonen i bitar. Skär vindruvorna i halvor. Blanda juicen från limen med honungen och häll över frukten.
Currystekta grönsaker
olja eller smör tillstekning
1 morot
4 cm zuccini
5cm purjolök
5 vaxbönor
½ gul lök
vitkål grovt hackad ca 1 näve
1 msk curry
salt och peppar
Skölj, skala och skär grönsakerna i ungefär lika stora bitar.
Hetta upp olja eller smör med curryn i och lägg i grönsakerna. Salta och peppra.
Stek i 5-10 min till önskad konsistens.
Servera med ett gott bröd och ett gott glas vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar