fredag 4 juli 2014

Aubergin och zuccinigratäng

Fantastiskt god gratäng som gick hem hos hela familjen.

1 aubergin
1 zuccini
1 ½ msk olja
500g krossad tomat
1 dl hackad basilika
2 klyftor vitlök
150g riven ost+ parmesan
1 gul lök
½ dl vatten
salt, peppar,paprikapulver och 1 tsk socker

1. Tomatsås, 
Hacka löken och stek i olja. Häll i tomatkrosset och vattnet. Krydda med saltet, peppar, paprikapulver och socker. Småkoka på låg värme.
2. Tvätta och skär auberginen och zuccinin i tunna skivor. Stek auberginen i någon droppe olja i upphettad stekpanna tills skivorna fått lite stekyta.
Varva skivor av aubergine och zuccini i en ugnsform. Salta och peppra mellan lagren. Strö även lite riven ost på varje lager.
3. Pressa i vitlöksklyftorna och häll i basilikan i tomatsåsen och låt koka ytterligare 5min och häll sedan tomatsåsen över gratängen.
Strö över lite parmesan och sen resten av den rivna osten.
4. grädda i ugn 20-30min på 200c.

servera med en krispig grönsallad. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar