fredag 11 juli 2014

Gnocchi med krämig currysås

Stekta grönsaker i krämig currysås med gnocchipasta
Detta är en god krämig pastasås med sting så det passar bra med kall tunt skuren gurka till.  
Jag har haft curry dille det sista halvåret, framför allt på gul curry men när familjen gör revolt över currymissbruket går ju även grön eller rödcurry bra.
Tycker det är fantastiskt gott i såser, grönsaksröror, wok eller i kall dipp till panerat eller friterat.

Olja, till stekning
1 gul lök
1 klyfta vitlök
10 cm purjolök
6 färska champinjoner
2 morötter
½ röd paprika
5 buketter blomkål
4 cm zuccini
2 msk tomtpuré
3 dl matlagningsgrädde
gul curry, madrascurry stark, salt, peppar,paprika pulver och chilipulver
gnocchi

1. Hätta upp oljan och fräs currysorterna utan att bränna för mer smak. Hacka och stek alla grönsaker ihop ca 5 min. 
2. Tillsätt tomatpuré, grädde och resten av kryddorna och låt småkoka under lock.
3. Sätt på pasta vatten och koka pastan enligt anvisningen. Låt såsen stå och småputtra under tiden.
4. Pressa i vitlöken 5 min innan servering.

Servera med tunt skuren gurka och en god parmesanost

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar