Om du följer 5:2 dieten kan du äta en ordentlig skål till lunch och en till kvällsmat och vara under 500 kcal.
Tomatsoppa
1 msk olja
1 gul lök
2 klyftor vitlök
ca 10 cm purjolök
2 morötter
½ liten röd paprika
1 selleristjälk
2 grönsaksbuljongtärningar
500g krossad tomat
7 dl vatten
1 msk tomatpuré
2 msk oregano
1/8 vitkålshuvud
salt, peppar, chilipulver
1. Hacka lök, vitlök och purjolök och bryn det i oljan någon minut i en gryta.
2. Hacka morötterna, selleristjälken och paprikan och låt det steka med ca 5 min.
3. Häll i tomatkross, vatten, buljongtärningar, oregano och kryddor och låt småkoka under lock 40 min.
4.Skär vitkålen i tunna strimlor. Ta av soppan från värmen och kör med stavmixern till soppan är slät. Häll i vitkålsstrimlorna och koka upp soppan igen innan servering.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar