Denna gången blev det hamburgare med pommes så då blev det en vegetarisk variant till mig och Fredrik med kikärtsbiffar och tzatziki.
2 burkar kikärtor ca 800g
1 gul lök
1 klyfta vitlök
3 msk hackad persilja
1 msk maizena majsstärkelse
1 ägg
smör eller margarin till stekning
salt,peppar,spiskummin och paprikapulver
1. Hacka löken och vitlöken och kör det tillsammans med kikärtorna i mixer till en finhackad smet.
2. Tillsätt ägg, majsstärkelse, persilja och kryddor. Låt vila i kyl en halvtimme innan stekning.
3. Rulla smeten till bollar och platta ut till biffar ca 1cm tjocka. Stek i smör eller margarin till de får fin yta. Smeten kan vara lite rinnig det gör inget, biffarna blir fasta ändå.
Ingredienser till tzatziki
Ca 10 cm gurka
5-6 msk grekisk eller turkisk yoghurt 10%
1 stor klyfta vitlök
1-1½ msk olivolja
salt och peppar
1. Riv gurkan grovt och ställ lutande i en skål eller djup tallrik. Salta och låt stå ca 30min. Häll av vattnet och krama ur gurkan.
2. Blanda i yoghurt, vitlök, salt och peppar och blanda ordentligt. Häll i oljan under omrörning. Smaka av.
Tillaga pommes frites enligt förpackningen. Hacka sallad, rödlök och tomat.
Lägg grönsaker, kikärtsbiff och tzatziki i hamburgebröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar