Detta är en vegetarisk variant av den klassiska grekiska moussakan.
Gratänger är tacksamma för de är lätt att göra och kan med fördel förberedas innan och bara värmas på när det är dags för middag.
Ingredienser:
5 msk olivolja
1 gul zucchini
2 små auberginer
2 gula lökar
1 röd paprika
2 klyftor vitlök
4-5 potatisar
1 msk timjan
1 msk oregano
3 dl grekisk yoghurt 10%
2 ägg
500g krossad tomat
1- 2 msk riven ost
salt, peppar och grillkrydda
1. Sätt ugnen på 220c. Skiva auberginerna och zucchinin i tjocka skivor. Grovhacka paprikan och skiva löken.
2. Lägg grönsakerna i en långpanna och ringla över olivoljan. Krydda med timjan, salt och peppar. Ugnsbaka grönsakerna 30- 35 min.
3. Blanda ägg och yoghurt ordentligt och salta. Finhacka vitlöken, lägg i en skål och blanda i krossad tomat, salt, peppar, grillkrydda och oregano.
Sätt ugnen på 180c.
4. Lägg hälften av de ugnsbakade grönsakerna i en form. Häll på tomatkrosset. Lägg på resten av grönsakerna och häll över yoghurt blandningen. Strö lite riven ost över och ställ i ugnen i 1 timme.
Servera gratängen med en fräsch grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar