onsdag 26 november 2014

5:2, broccoli och fänkålssoppa

Detta är en smakrik lågkalori soppa som är full av nyttigheter.
Broccoli med sin C-vitamin och folat och fänkålen som innehåller förutom vitamin C mycket A-vitamin, B1, järn och kalium. Denna soppan åt min familj med god aptit. Det är det bästa betyget för mig.


Ingredienser:
2 msk olivolja
1 gul lök
½ fänkål
2 klyftor vitlök
450- 500g broccoli
10cm purjolök
2 potatisar
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 7 dl vatten
1 ½ dl matlagningsgrädde
salt, vitpeppar och några droppar citronsaft

1. Skala, skölj och finhacka vitlök, purjolök, gul lök, fänkål och potatis och fräs i olivoljan i en kastrull till grönsakerna mjuknat.
2. Skölj och hacka broccoli och lägg i kastrullen. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna.
Koka under lock till grönsakerna är ordentligt mjuka, ca 15- 20 min.
3. Ta soppan av värmen och mixa slät med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar. Häll på matlagningsgrädde och några droppar citron. 

Låt soppan koka upp igen innan servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar