Nu har jag bakat igen..
Älskar att baka bröd det dofta underbart och är ju så gott!
Detta är ett recept på klassiska franska baguetter som är relativt enkla att göra och förgyller vilken soppa som helst.
Det blir tre stora baguetter av detta receptet.
Ingredenser:
25 g jäst, ½ pkt
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
12- 13 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke. Häll över saltet och sen vattnet och rör till jästen lösts upp. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken. Låt jäsa under duk ca 30min.
2. Ta upp degen på mjölat bord och kåda ihop den lite. Dela degen i 3 lika stora delar och rulla ut längder. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt och skär djupa skåror på tvären i degen med en vass kniv. Låt jäsa under duk ca 40min.
3. Sätt ugnen på 250c. Pensla baguetterna med ljummet vatten och grädda i 15min. Sänk sedan värmen till 200c och fortsätt grädda bröden 10 min. Stäng sedan av ugnen och låt bröden stå kvar i eftervärmen ytterligare ca 10 min.
Låt sedan svalna under duk.
Om det finns bröd kvar någon dag senare så är ett tips att göra bruchettas eller vitlöksbröd.
Skiva och rosta i ugn någon minut på 200c.
Bre över en blandning av lite olivolja, färsk basilika, pressad vitlök och lite flingsalt.
Ät bröden när de fortfarande är varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar