Nu när det blåser kallt är det super gott med soppor och grytor av alla de slag. Detta är en currygryta med lite hetta och passar bra med ris och en fräsch grönsallad till.
Vill man göra grytan mildare i smaken kan man alltid minska på eller utesluta madras curryn helt.
Gryta för ca 4 pers
Ingredienser:
2 msk olja
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 10 cm purjolök
½ fänkål
1 morot
1 röd paprika
1 äpple
½ broccoli alt. 6 frusna buketter
4- 5 dl matlagningsgrädde
1 kanelstång
madras curry, gul curry, salt och vitpeppar
1. Häll oljan i en stekgryta och fräs curry och madas curry någon minut för att få ut så mycket smak som möjligt men akta så att inte curryn bränner.
2. Skala, skölj och finhacka rödlök, vitlök, äpple och purjolök och fräs i curryoljan.
3. Skala, skölj och grovhacka resten av grönsakerna, lägg i grytan och fräs till grönsakerna mjuknat ca 10-15 min.
4. Krydda och lägg i kanelstången. Häll på matlagningsgrädden och låt grytan småkoka under lock 20- 30 min.
Ta upp kanelstången och smaka av.
Servera med ris och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar