En riktigt god och matig sallad som jag serverade med en kall vitlök och örtsås.
Provade kvarngryn för första gången och det blev väldigt gott. Det är en blandning av gryn från de 4 sädesslagen korn, vete, råg och havre.
Om man vill kan man ersätta grynen med bulgur.
sallad för två.
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 röd paprika
½ zuccini, urkärnad
5 cm purjolök
1- 2 palsternackor
½ bunte grön sparris
1 gul lök
1 ½ dl kvarngryn alt bulgur
1 pkt halloumi
8- 10 körsbärstomater
ca 100g babyspenat
1 msk lime juice
flingsalt
Sätt ugnen på 220c.
Skölj, skala och hacka alla grönsakerna grovt och lägg i en ugnsform. Ringla över oljan och strö över salt och limejuice. Grilla i ugnen ca 30 min.
Koka under tiden grynen enligt förpackningen.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Ingredienser vitlök och örtsås:
2 dl cremefraise
1 klyfta vitlök, pressad
½ dl hackad basilika och persilja
salt och vitpeppar
Skär halloumiosten i kuber.
Skölj spenaten och halvera tomaterna. Lägg i en skål eller på ett fat. Blanda i grynen och de varma grönsakerna.
Stek halloumiosten precis innan servering så att den inte blir seg i smord panna några minuter till den fått fin yta.
Servera salladen ljummen och såsen kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar