Till valde jag att servera smörstekta champinjoner som jag kryddade med vitlök och rosmarin.
2 msk olja
300g jordärtskockor
3- 4 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
6 dl vatten
2 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
salt och vitpeppar
1. Hacka lök och vitlök. Skala potatisen och hacka jordärtskockorna och potatisen till små bitar och fräs allt i oljan tills det mjuknat. Behåll skalet på på jordärtskockorna för mer smak. Skrubba skalet ordentligt.
2. Häll på vinet, låt koka några minuter. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka under lock tills allt mjuknat ca 20- 30 min.
3. Ta av från värmen och kör med stavmixer eller matberedare till soppan är slät. Häll i grädde, salta och peppra och koka upp soppan igen.
Ingredienser champinjonerna:
2 msk smör eller margarin
8- 10 färska champinjoner
1 klyfta vitlök
2 tsk rosmarin
salt
Klyfta champinjonerna och stek på medelvärme i smöret.
Pressa i vitlök, hacka rosmarinen lite och rör i.
Salta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar