torsdag 16 oktober 2014

Bakad potatis med två olika grönsaksröror

Bakad potatis är något som jag inte gjort på väldigt länge. Ibland kan det bara vara så gott med en bakad potatis med en ordentlig klick smör och en god smakrik röra till det. 

Jag hade lite svårt att bestämma vad vi skulle ha för smaker så det blev två olika röror en med soltorkad tomat och en med curry till slut.

Om man inte vill göra röror på cremefraise är det också gott att steka tunt strimlade grönsaker med lite salt, peppar, paprikapulver och chili och ha som fyllning. 

Börja med att sätt ugnen på 225c. 
Tvätta och snitta eller nagga potatisen. Baka på plåt ca 1½ timme. Vänd potatisen efter halva tiden.

Ingredienser curryröra:
1/4 blomkålshuvud
4 cm purjolök
4cm zuccini
1 morot
½ äpple
1 msk olja 
3 rågade msk cremefraise
2 tsk majonnäs
salt, peppar, curry

1. Tvätta, skala och finhacka alla grönsakerna och riv äpplet.
2. Hetta upp olja och curry i en stekpanna och lägg sedan i grönsakerna. Stek till grönsakerna är mjuka och krydda med salt och peppar.
3. Ställ grönsakerna åt sidan för att svalna och blanda cremefraise och majonnäs i en skål. Häll i grönsakerna när de svalnat och rör om.
Garnera eventuellt med lite hackad gräslök.


Ingredienser röra med soltorkade tomater:
1 liten rödlök
½ burk, ca 60g soltorkade tomater
1 tsk olja från tomaterna
1 klyfta vitlök
3- 4 msk cremefraise
1 msk hackad basilika

Skala och finhacka rödlöken. Strimla tomaten och pressa i vitlöken. Blanda i oljan och basilikan och krydda. Blanda till sist i cemefraisen.

Låt gärna rörorna stå och dra en stund så smakar de mer. 

Jag serverade potatisen med strimlad isbergssallad, skivad gurka och klyftad tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar