Mild och krämig sparrissoppa som är snål på kalorier så den fungerar utmärkt när man fastar med 5:2 dieten. Denna soppan gick verkligen hem hos hela familjen så den kan jag varmt rekommendera.
Som ett extra plus går det väldigt enkelt och fort att svänga ihop.
Man ska ju passa på att unna sig färska frukter och grönsaker nu när det är sommar och allt grönt är som godast.
Ingredienser:
1 msk olja
1 potatis
ca 400g grön sparris
1 gul lök
1 dl hackad persilja
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1 dl matlgningsgrädde
salt och vitpeppar
(eventuellt tunt skuren purjolök till servering)
1. Ansa och skölj sparrisen. Skär bort ca 1-2cm längst ner på stammen. Skär sparrisen i tunna strimlor allt utom toppen den sparas separat. Hacka löken och potatisen fint.
2. Fräs sparrisstrimlorna, lök och potatishacket i olja i en kastrull tills det mjuknat. Häll i vatten och buljongtärning och låt koka 8 min. När soppan kokt 5 min lägg i sparristopparna och låt dem koka med sista stunden.
3. Fiska upp topparna och lägg vid sidan. Mixa soppa slät med stavmixer eller i matberedare och häll i persilja, grädde och krydda med salt och peppar. Koka upp soppan igen och lägg i sparristopparna innan servering.
(Lägg lite fint skuren purjolök i varje skål innan soppan hälls på.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar