torsdag 4 december 2014

Knaprig granola

Lite hemmagjord knaprig granola till yoghurten känns lite extra lyxigt och passar utmärkt till långa söndagsfrukostar eller varför inte till ett litet kvällsmål innan läggdags.
 Detta är ett enkelt recept med massor av smak och nyttigheter.




Ingredienser:
2 ½ dl havregryn
2 ½ dl riven kokos
½ dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
½ dl grovt hackade hasselnötter
½ dl grovt hackad mandel
1 ½ msk mald kanel
1 ½ krm salt
1 dl flytande honung
½- 1 msk vatten
3 dl hackad torkad frukt. 
Jag använder russin, aprikoser och äpple.



Gör så här
1. Sätt ugnen på 175c.
2. Blanda alla torra ingredienser utom frukten i en bunke. Häll på honung och vatten och rör ihop. Se till så att allt blir ordentligt blandat. 
3. Fördela blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugnen ca 15 min. Ta ut och rör i granolan efter halva tiden. Hacka den torkade frukten under tiden.
Ha ugnen under uppsikt så att granolan inte bränner.
Låt granolan svalna och blanda sedan i frukten. 

Förvara i en lufttät burk.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar