Provade göra en lite annorlunda soppa med rödkål. Rödkål är för mig ett måste på julbordet och så lite apelsin för den söta fruktiga smakens skull. Resultatet blev bättre än jag förväntade mig.
Denna soppan innehåller väldigt lite kcal så man kan ta två skålar utan att oroa sig.
Alltid kul att prova lite nytt.
Ingredienser:
2 msk olja
1 gul lök
300g palsternacka, ca 4st
10 cm purjolök
300g rödkål, ca ½ litet huvud
2 morötter
1 apelsin
1,2 l vatten
salt, peppar, paprikapulver, grillkrydda och mald kryddpeppar
1.Skala, skölj och hacka lök och purjolök. Fräs lök med purjolöken i en kastrull i oljan tills det mjuknat.
2. Skölj och strimla rödkålen, riv moroten på rivjärn och hacka palsternackan fint. Lägg grönsakerna i kastrullen och låt det få fräsa med ca 10 mn.
3. Pressa apelsinen och häll i juicen i soppan. Häll på vatten och krydda. Krydda ordentligt, det behövs. Låt soppan småkoka under lock ca30 min.
Smaka av.
Servera soppan med knäckebröd och lagrad ost.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar