Detta är Fredriks recept på pannkakor, lite matigare och lite nyttigare men fantastiskt goda.
Matiga pannkakor med fruktsallad
2 personer, eller 5 st
Pannkakor:
4 ägg
1krm salt
1,5dl havregryn
0,5dl vetekli
2dl vetemjöl
2dl mjölk
Margarin till gräddning
Vispa äggen ordentligt tills de är
flytande.
Tillsätt salt och mjölk och rör
ihop.
Blanda i havregryn och vetekli (dessa
ingredienser kan bytas ut mot andra valfria gryn).
Häll sedan i vetemjölet under
omrörning för att undvika klumpar.
Låt smeten vila så lång tid som det
tar att göra fruktsalladen, se längre ned i receptet.
Värm ett stekjärn och lägg i en
klick margarin.
Använd ett dl mått och skopa upp ett
fullt mått. Häll i stekjärnet och låt flyta ut till c:a 15cm i
diameter.
Grädda tills gyllenbrunt och vänd
pannkakan. Tricket är att hitta rätt temperatur så att pannkakan
är lagom genombakad vid vändningen.
Fruktsallad:
Fruktsalladen bör bestå av minst tre
frukter. Banan är en självklarhet, äpple är ju gott och satsuma
ger en frisk smak. Varför inte en kiwi? Eller lite jordgubbar eller
andra bär? Ja visst, fantasin är enda gränsen. Sirap? Om man vill,
och så mycket man vill. Detta recept består dock av:
1 banan
1 äpple
1 satsuma
0,5dl sirap
Slanta bananen.
Skala äpplet och tärna i halv tum
bitar.
Skala satsuman och separera på
klyftorna, dela sedan på dessa en gång.
Lägg allt i en skål och häll över
sirapen, blanda väl.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar