måndag 2 mars 2015

Rulltårta med lime och jordgubbssylt

Igår hade vi kära vänner på fika och till det bakade jag lite rulltårta smaksatt med limeskal och jordgubbssylt. Kakan blev väldigt god och gick verkligen hem hos våra gäster. Rulltårta är bra snabbfika eftersom det bara tar ca 5 min i ugnen så blir det färdigt på ett kick. Det är även lätt att göra kakan mjölkfri.
Ugn 250c
Ingredienser:
2 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk kallt vatten eller lime juice
finrivet skal från ½ lime
jordgubbssylt 

1. Sätt ugnen på 250c. Vispa ägg och socker till en porös smet.
2. Blanda bakpulver och vetemjöl och tillsätt blandningen lite i taget i äggsmeten. Vispa ordentligt så att det inte blir klumpar, gärna med elvisp.
3. Tillsätt limeskal och vatten eller juice. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och bre ut smeten över pappret.
Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Prova om kakan är klar med en teststicka.
4. Lägg ut ett bakplåtspapper och strö lite socker över och stjälp upp kakan på bakplåtspappret och dra av det övre pappret direkt. Om bakplåtspappret inte vill lossna kan man pensla med kallt vatten.
5. Bre ut jordgubbssylt över hela och rulla ihop rulltårtan med hjälp av pappret direkt. Låt kakan svalna i pappret med skarven nedåt. 

Man kan smaksätta smeten med lite vad man känner och fylla med frukt, grädde, vaniljkräm, fruktmos eller sylt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar