torsdag 5 mars 2015

Pastasallad med paprika, tomat och sparris

Vegetarisk pastasallad är gott och enkelt. 
Lättlagat, näringsrikt och billigt för plånboken med. Denna enkla pastasalladen gjorde jag för ett tag sedan för att jag tyckte synd om tiggarna som sitter ute och fryser i ur och skur. Jag ger inte så ofta pengar men vill gärna hjälpa till om jag kan och lite mat kan jag alltid undvara. 
Det fick bli två portioner pasta, två kokta ägg och vars en frukt. Det har inte kostat mig många kronor men mättar åtminstone två magar den dagen.



2 pers
Ingredienser: 
250g pasta
½  röd paprika
2 kvisttomater
5- 6 stjälkar grön sparris
2 msk olivolja
½ rödlök
1 msk citronsaft
salladskrydda och salt


1. Koka pasta enligt anvisningen på  paketet och skölj den sedan i kallt vatten.
2. Finhacka tomat, paprika och sparris. Det går bra med rå sparris om den är mjäll och fin annars förväll den några minuter i saltat vatten så mjuknar den något.
3. Skala och skär rödlöken i tunna halvmånar. Blanda alla grönsakerna men olivolja, salt, salladskrydda och citronsaft. Häll på pastan och rör rund.

Pastan kommer suga upp vätska så om pastasalladen ska ätas senare så tillsätt lite olja eller annan vätska innan servering.
Ett tips är att lägga i lite finhackade färska örter som basilika eller persilja för extra smak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar