onsdag 25 mars 2015

Grönsakswok med äggnudlar och "latmaskens" jordnötssås

Grönsakswok är enkelt och lätt att variera efter tycke och smak. Perfekt när man vill ta en grön dag och skippa kött, fisk eller fågel.
Jag råder till att man gör jordnötssåsen och kokar upp vattnet till nudlarna först då woken ska gå fort på väldigt hög värme.
Valet av grönsaker görs efter tycke och smak och kan varieras i det oändliga men tänk bara på att det ska vara fasta grönsaker som inte släpper ifrån sig mycket vätska och behåller spänsten när den steks.



Jag älskar jordnötssås och väljer det nästan varje gång vi äter ute men de recept jag velat att prova på hemma har alltid varit svåra att utföra och med en väldigt lång lista av ingredienser så det slutar alltid med att jag gör något annat lättare istället. 
Detta receptet har min man Fredrik experimenterat fram och det är busenkelt! Såsen blir väldigt krämig och god.
Hmm så latmasken i fråga blir nog Fredrik..

Ingredienser jordnötssås;
1 msk olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl kokosmjölk
2 msk sweetchilisås
2 msk kinesisk soja
1 dl jordnötssmör

Skala och finhacka lök och vitlök och stek i oljan tills allt mjuknat. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra ihop några minuter.  



Grönsakswok till 3-4 pers
Ingredienser;
2-3 msk olja
1 gul lök
ca 70g sockerärtor
ca 70g haricots verts
1 stor klyfta vitlök
4-5 buketter broccoli
4-5 buketter blomkål
1 morot
½ burk vattenkastanjer (ca 70g)
salt, japansk soja och vitpeppar
äggnudlar

1. Koka nudlarna efter beskrivningen på paketet.
2. Skala, ansa och skölj alla grönsaker och hacka i grova bitar.
3. Värm oljan i en wokpanna eller stekpanna tills den blir riktigt het och häll i grönsakerna. Krydda och stek grönsakerna tills de fått lite färg. 
Det ska gå riktigt fort!
4. Häll i nudlarna och rör  om. 



 
Servera genast med jordnötssåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar