Detta är ett oförskämt enkelt och fantastiskt gott recept på ugnsrostade mandlar smaksatta med rosmarin. Rosmarin och mandel passar väldigt bra ihop och passar som tilltugg till ett glas rödvin eller som ett litet snack innan maten.
Mandel är dessutom bra för oss av många olika skäl. Den lilla nöten hjälper till med matsmältningen eftersom den har ett relativt högt fiberinnehåll och den stärker skelettet med sitt innehåll av kalcium. Rosmarinen är också bra för oss den har en nervlugnande och uppiggande effekt och det kan väl aldrig vara fel..
Tugga mandel med rosmarin med gott samvete.
Ingredienser;
200g sötmandel
1 msk färsk rosmarin
1 msk torkad rosmarin
1 msk olivolja
1 ½ tsk salt
1. Sätt ugnen på 200c.
2. Skålla (lägg i kokande vatten någon minut till skalet släpper) och skala mandeln alternativt köp redan skalad mandel så går det fort.
3. Hacka rosmarinen och blanda med resten av ingredienserna i en skål. Lägg i mandeln och rör runt. Se till så att all mandel är täckt av oljeblandningen.
4. Häll ut mandeln på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen ca 10 min tills mandeln är gyllenbrun. Akta så att det inte bränner.
Låt svalna innan servering. Om möjlighet finns är det bäst om mandeln rostas dagen innan så hinner den suga upp smakerna mer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar