tisdag 21 april 2015

Pasta med gräddig och krämig grönsakssås

Då var det dags för pasta igen.
Som jag skrivit förr så är pasta fantastiskt gott och väldigt lätt att göra vegetariskt. Det går snabbt och lätt att laga och är ofta ganska billig mat och passar därför ypperligt till vardags.
Det är dessutom väldigt tacksamt för grönsakerna kan varieras och kombineras i det oändliga. 

Ingredienser:
1-2 msk olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
½ röd paprika
1 morot
2-3 dl matlagningsgrädde
1 dl ny riven parmesanost
salt, peppar paprikapulver och ev. lite chilipulver för lite hetta.
pasta

1. Skölj, skala och grovhacka alla grönsaker. Löken hackas lite finare och vitlöken pressas.
2. Koka upp vatten och koka pastan enligt paketet.
3. Stek grönsakerna i oljan på medelhög värme tills de mjuknat något. Krydda och häll över grädden. Tänk på att det behövs en hel del salt.
Låt grönsakssåsen puttra ihop medan pastan kokar och smaka av.
4. Häll av pastavattnet och blanda i grönsakssåsen. Häll över den rivna osten och rör runt.

Servera direkt med en fräsch och krispig grönsallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar