Nu är det nya tag med receptutvecklingen för min del.
Vi har haft en intensiv period med husförsäljning, visningar och olika sociala evenemang så det har inte funnits så mycket tid för bloggen, men det ska det förhoppningsvis bli ändring på framöver.
Detta är ett enkelt recept på vegetarisk mat som passar utmärkt till vardagsmiddag eller en snabb lunch. Aubergineröran är inte så vacker men den är mild och fräsch och passar bra till pytten.
Vegetarisk pytt för 2 pers
Ingredienser:
2 msk olja
1 morot
1 palsternacka
½ röd paprika
5-6 champinjoner
1 rödlök
1 klyfta vitlök
ca 10 cm purjolök
1 burk kokta kikärtor ca 380g
salt och grovmald svartpeppar
1. Skölj, skala och skär alla grönsaker i små kuber. Finhacka vitlöken.
2. Stek rödlöken, vitlöken, moroten och palsternackan i oljan i ca 5 min. Häll på de andra grönsakerna och låt de steka med tills allt mjukat.
3. Häll av kikärtorna i en sil och skölj ordentligt med rikligt med kallt vatten.
Häll i kikärtorna med resten av grönsakerna, krydda med salt och peppar. Sänk värmen och sätt på ett lock och låt pytten stå på medan du steker äggen.
Aubergineröra
ugn 180c
Ingredienser:
1 aubergine
olja
2 msk crème-fraiche
6 körsbärstomater
½ msk citronjuice
salt
1. Sätt ugnen på 180c.
2. Halvera auberginen och pensla halvorna med lite olja. Baka halvorna ca 25- 30min.
3. Gröp ur fruktköttet med en sked och kör det slätt med en stavmixer. Finhacka tomaterna och blanda ihop alla ingredienser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar