fredag 2 januari 2015

Smakrik pasta med rödkål, ärtor och zucchini

Vegetarisk pasta med rödkål är en snabb middag som är full av smak från söta ärtor, kål och sälta från parmesanost.

Pasta är bland den bästa maten jag vet.
Lätt att laga, lätt att variera och kan göras vegetarisk utan att man ens tänker på att det är det.
Denna rätten gick verkligen hem hos hela min familj. 


Ingredienser:
3 msk olivolja
1 gul lök
1 klyfta vitlök
ca 10 cm zucchini
100g rödkål
½- 1 dl gröna ärtor
1½ dl nyriven parmesanost
salt och peppar

1. Skölj och skär zucchinin i halvmånar. Skala och hacka löken och stek lök och zucchini i 2msk olja.(1 msk sparas till efter stekning.)
2. Skölj och strimla rödkålen tunt. När lök och zucchini mjuknat låt rödkålen och ärtorna steka med några minuter tills det mjuknat. Pressa i vitlöken.
3. Koka pasta enligt anvisningen på paketet. Riv osten. Häll av vattnet från den kokta pastan och blanda i grönsakerna, osten och 1 msk olja. 
Servera direkt.

Lätt som en plätt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar