tisdag 13 januari 2015

Smakrik spenatsoppa med lagrad ost

Nu när alla helgerna är över som varit fyllda med mat, mat och lite mer mat är det dags att börja dra ner på godsakerna igen och tänka lite mer på vad man äter. 
Mitt första recept 2015 blir därför en smakrik och nyttig spenatsoppa smaksatt med muskotnöt och lagrad ost. 
Ingredienser:
2 msk olja
ca 500g hackad fryst spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 cm purjolök
1 grönsaksbuljongtärning
ca 7 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
3 dl lagrad ost
salt, vitpeppar, muskotnöt och cayenne peppar

1. Skala, skölj och finhacka lök, purjolök och vitlök och fräs i oljan i en stor kastrull tills det mjuknat.
2. Lägg i spenat, vatten, grädde och grönsaksbuljong. Krydda efter smak och låt soppan småkoka ca 10 min under lock.
Så här långt kan man förbereda om man vill.
3. Ta av soppan från värmen och rör i osten.

Servera soppan med en bit baguette eller annat gott bröd.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar