söndag 22 juni 2014

pasta med krämig svampsås och jordnötter

Pasta för två


2 msk olivolja
1 gul lök
1 klyfta vitlök
ca 8 färska champinjoner
1 liten burk kantareller(alt 2 nävar färska)
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kantarellfond
1-2 tsk kinesisk soja
vitpeppar och eventuellt salt
1 dl saltade jordnötter
ev parmesanost
 färskpasta

1. Hacka löken och vitlöken och stek lökhacket i olivoljan. skala och skär champinjonerna i 8 klyftor och låt svampen steka med löken. rensa och skölj kantarellerna och häll i dem med resten i stekpannan.
2. häll i grädde, kantarellfond, soja och vitpeppar. Låt puttra på svag värme.
3. kok färskpastan enligt anvisningen på paketet.
4. häll i jordnötterna i såsen när pastan kokt klart och blanda alltihop i en skål. Riv eventuellt över en god parmesanost.

Denna pastan är krämig och smakrik så jag serverar den gärna med en fräsch sallad med en lätt vinägrett. 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar