Gryta för två,
1 msk olja
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 stor morot
3 limebladtorkade
1 dl grovt hackad vitkål
4 potatisar
1 ½ msk tomatpuré
1 ½ msk cremefraise
1 dl matlagningsgrädde
1 msk hackad persilja
1 tsk hackad basilika
mald ingefära, salt, peppar och cayennepeppar
1. Skär löken i klyftor, moroten i stavar ca 2cm långa, potatis skalad och hackad i bita ca 2cm stora och vitkålen grovhackas.
2. Koka potatisen i saltat vatten som precis täcker potatisen i 5 minuter.
3. Stek lök och pressad vitlök i oljan i en kastrull. Häll i potatisen och kokvattnet i grytan. Lägg i morot, limeblad, tomatpuré, cremefraisen, grädde och kryddor och låt småkoka.
4. Koka ris enligt förpackningen.
Jag bruka använda basmatiris det riset tycker ja är godast.
När riset är klart är grytan klar. Häll i vitkålen 1min innan servering. så håller den sig krispig och god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar